Hotelul judecătoarei Soane, „cuibuşor” de orgii sexuale?!
Statutul de magistrat presupune o ţinută morală mai presus de orice bănuială, un comportament demn şi ireproşabil. De aici şi până la acceptul tacit de a convieţui cu un „interlop”, a poseda o avere imensă cu origini nebuloase şi a accepta orgii sexuale în hotelul pe care îl patronezi, e cale lungă şi presărată cu urmele urât mirositoare ale corupţiei şi imoralităţii.
Judecătoarea Laura Soane, de la Tribunalul Bihor, este căsătorită cu un individ judecat pentru trafic de persoane şi are o avere impresionantă. Vila şi Pensiunea „Topaz” din Băile Felix nr 73/A, estimate la circa un milion de euro, ambele propietatea soţilor Soane, nu puteau fi ridicate dintr-un salariu de magistrat. Eventual, din banii făcuţi, ani la rând, ca şi „călăuză” a emigranţilor clandestini spre Occident, de soţul ei, Pavel Soane.
Judecător căsătorit cu „călăuză”!
Laura Soane este fiica fostului şef al Postului de Poliţie Băile Felix, actualmente pensionar, Dumitru Oancea. Cazul ginereului său, Pavel Soane, acuzat de trafic de persoane, a zguduit în urmă cu câţiva ani cercurile Justiţie bihorene şi a zdruncinat di nou încrederea opiniei publice în oamenii care împart dreptatea.
La sfârşitul lunii februarie a anului 2003, în urma unei acţiuni desfăşurate în cooperare cu S.R.I. Bihor, au fost identificaţi, la Vama Borş, zece cetăţeni turci, ascunşi într-un camion aparţinând unei firme de transport din Braşov. În urma activităţilor informativ-operative şi de cercetare a fost documentată activitatea infracţională a întregii reţele de călăuze formată din Pavel Soane - soţul judecătoarei Laura Soane de la Judecătoria Oradea, din care mai făceau parte turcul Erdogan Ortekin şi românul Dorin Varadi. Pavel Soane, dat în urmarire generală pentru călăuzire, s-a predat, pe 28 februarie 2003, Parchetului, după ce pe numele său fusese emis, în lipsă, un mandat de arestare pentru 30 de zile. Soane, în vârstă de 37 de ani, ginerele fostului şef al Postului de poliţie Băile Felix, Dumitru Oancea, s-a prezentat, însoţit de avocatul său, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde un procuror l-a audiat timp de mai multe ore. Soţul judecătoarei Laura Soane fusese dat în urmărire generală de aproape o săptămână, fiind acuzat că, la începutul lunii februarie, ar fi ajutat zece kurzi să treacă fraudulos frontiera, aceştia intenţionând să ajungă în Italia. Cei 10 kurzi au fost judecaţi la Tribunalul Judeţean Neamţ. Dosarul a fost strămutat de la
E greu de crezut că judecătoarea Laura Soane şi tatăl ei, poliţist cu experienţă, nu ştiau nimic despre afacerile soţului, respectiv ginerelui Pavel Soane! Conform unor articole apărute în presa internaţională, Oradea este considerată ca fiind unul dintre nodurile importante de trafic de carne vie. Şi mai interesant e că Pavel Soane e rudă cu..Pavel Soane, fostul preşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor Bihor!!!
O avere cu multe semne de întrebare
În Băile Felix, la nr 73/A, se remarcă o casă frumoasă. E a familiei Soane. Lipit de ea, se înalţă un hotel cu patru nivele. E tot al familiei Soane. Dacă casa poate fi estimată la câteva sute de mii de dolari, în construcţia hotelului s-au investit zeci de miliarde. Bani care nu pot fi justificaţi ca provenind din salariul de magistat, din pensia lu` tata sau moştenirea de la bunica din Hidişelu de Sus.
În declaraţia sa de avere pe anul 2006 (alta mai recentă nu există) de pe site-ul www.just.ro, judecătoarea Soane figurează cu urămătoarele bunuri: un teren intravilan de 1700 mp, o casă de locuit, cu suprafaţă locuibilă de 500 mp, o pensiune turistică, (4 nivele) de 650 mp, un autoturim „Volvo” din 2003, cu valoare neprecizată, contrar obligaţiilor legale, suma de 6.500 euro provenită din vânzarea unui autoturism „BMW” în 2006, (în cea din 2005, apărera un teren intravilan vândut cu o sumă despre care cei care cunosc piaţa imobiliară din zonă susţin că e ireală 16,7 milioane lei vechi-n.n.) . Într-una din declaraţiile de avere anterioare ale magistratei, mai figurau „depozite şi conturi curente, în valută sau în lei, în ţară ori în străinătate, a căror valoare însumată depăşeşte echivalentul a 5.000 euro, precum şi certificate de trezorerie şi titluri de participare la fondurile şi societăţile de investiţii, a căror valoare însumată depăşeşte echivalentul a 5.000 euro”. În cea din 2006, Laura Soane şi-a mai declarat trei credite ipotecare de 20.000 euro, 29.000 euro şi 46.000 de dolari. Pentru veniturile unui judecător din România, probabil, aceste sume sunt un fleac!..
Laura declarase în urmă cu câţiva ani că „terenul si autoturismul sunt proprietatea soţului meu, dobândite anterior căsătoriei” şi că „soţul meu este asociat unic la S.C. Robine Prodimpex SRL, firmă constituită anterior căsătoriei”. Firma era înregistrată cu sediul în localitatea Săbolciu, comuna Săcădat şi este înregistrată din decembrie 1995. La sfârşitul anului 2002, societatea figura cu datorii însumând 31,96 milioane lei vechi.
Pensiunea „Topaz” din Băile Felix, de la nr 73/A, aparţine lui Pavel Soane şi, conform datelor oficiale, a fost construit în baza Autorizaţiei de Construcţie nr 145/18, eliberată de Primăria Sînmartin. Ea funcţionează în prezent prin firma S.C. Novarom Felix SRL, societate al cărei administrator este, conform propriei declaraţii, chiar Pavel Soane. Interesant este faptul că acesta figurează în declaraţia de avere a soţiei sale ca „persoană fizică autorizată”, cu un venit de...15.500 lei (!), ralizat din..”activităţi turistice”. Însă acest venit, chiar cumulat cu al soţiei sale, de 38.570 lei, este insuficient pentru a achita uriaşele rate la cele trei credite! Poate vor explica Laura şi Pavel Soane, Gărzii Financiare, de unde provin rstul de bani! Fiindcă ne vine geru să credem că vreun membru al familiei judecătoarei ar putea practica evaziunea fiscală!
Societatea Novarom Felix SRL, conform datelor de pe site-ul www.mfinante.ro, avea la sfârşiul anului 2007 venituri totale de 116.024 lei, 5 angajaţi şi un profit net de 19.840 lei. Datele financiare pe anul 2008 nu sunt încă disponibile.
Pentru clădirea cu parter, două nivele şi mansardă a fost eliberat ulterior un certificat de urbanism, care atestă transformarea construcţiei din casă în pensiune. Valoarea de impozitare declarată a hotelului este de 3.532.490.000 lei vechi, cu mult inferioară valorii de piaţă. Vila de la aelaşi număr, de asemenea, a familiei Laura şi Pavel Soane, pe trei nivele (subsol, parter şi mansardă), construită în baza Autorizaţiei nr 142/1999, are valoarea de impozitare declarată de 870 milioane lei, şi ea mult inferioară valorii reale. Pavel Soane mai figurează, conform unui tabel cu restanţierii la plata abonamentului la Internet, găsit de noi..pe Internet, ca titular al unui apartament din Oradea, situat pe strada Salcâmilor nr.24A, bl. X160, ap.20.
Laura Soane, poreclită “judecătoarea două stele”, a intrat în atenţia presei şi după ce a desemnat firma S.C. Euroconsult SRL Arad ca administrator judiciar la Petrolsub S.A., unica rafinărie din Ardeal, falimentată de fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu şi o “trupă” de “băieţi deştepţi” din PDL. Conform relatărilor presei locale, decizia nu a fost deloc intamplatoare şi friza penalul, prostia sau incompetenţa. SRL-ul arădean a fost înfiinţat în anul 2000 de cetăţeanul maghiar Ioan Isai, la origine un român emigrat în Ungaria, acesta fiind administrator unic şi acţionar la Euroconsult SRL Arad. Domeniul de activitate? Lichidarea judiciară, cea mai profitabilă şi mai scandaloasă ocupaţie din România. Isai este fost cetăţean roman şi în contractul de vânzare a unei societăţi pe care a “lichidat-o”, el s-a folosit de un buletin de identitate românesc expirat.
Ce n-a spus, dar a ştiut, Laura Soane
În anul 2000, Euroconsult SRL a fost desemnată lichidator judiciar la S.C. Comfruct S.A. Lipova (judeţul Arad-n.n.). Deloc întâmplător, la amintita societate era angajat fiul judecătoarei Cionca, şefa Secţiei Comerciale de la Tribunalul
Dar să urmărim puţin evoluţia acţionariatului firmei cumpărătoare a Fermei 15 de la Comfruct, Agromasini SRL, după perfectarea scandaloasei afaceri.
La nici două luni de la aşa zisa vânzare-cumpărare a Fermei 15 din Lipova cu ridicola suma de 420 de milioane lei vechi (suma reprezintă mai puţin de 10% din valoarea reală-n.n.), asociaţi la Agromasini SRL devin firmele maghiare Infoland 2000 BT şi Selecting BT. Cine credeţi ca erau propietarii celor două SRL-uri înregistrate în Ungaria?! Supriză din nou: Ioan Isai şi Andreyka Laszlo! Deşi era clar vorba de o şarlatanie de doi lei (sau forinţi, cum preferaţi), pentru care cei doi ar fi meritat să înfunde puşcăria, nimeni din România nu s-a sesizat despre jaful şi încălcarea legilor! Ba. mai mult, în ciuda celor arătate mai sus, “inocenta” judecătoare Laura Soane, pe care nimeni nu o întreabă din ce bani şi-a construit vila şi hotelul din Băile Felix, a desemnat aceeaşi firmă a lui Isai, Euroconsult SRL, ca administrator (lichidator) judiciar la Petrolsub S.A.!!! Cu alte cuvinte, a pus lupul paznic la oi. Scandaloasa decizie a magistratei nu poate avea, cred magistraţii ţi poliţiştii cu care am stat de vorbă, decat o singură explicaţie: banii lui Isai ar fi ajuns şi la ea!
Cum Pavel Soane nu a avut decât în ultimii ani contract de muncă, iar singurul venit oficial al familiei era până recent salariul de magistrat al judecătoarei, întrebarea – „din ce bani au fost construite vila şi hotelul?” - rămâne în aer. Despre Pavel Soane se povesteşte că a fost una din cele mai căutate „călăuze” şi că datorită relaţiilor din poliţie ale socrului său, afacerea, deşi ilegală, i-a mers strună.
„Pentru un singur om trecut peste graniţă, se câştigă între 1500-3000 de euro. Pavel Soane a călăuzit spre Ungaria şi Austria sute de imigranţi clandestini”– ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Iată, deci, un prim indiciu privind provenienţa banilor pentru cele două valoroase construcţii.
Topaz, club VIP Swinging?!
Cum Pavel Soane nu are la activ nici măcar o zi ca angajat cu carnet sau contract de muncă, iar singurul venit oficial al familiei este salariul de magistrat al judecătoarei, întrebarea – din ce bani au fost construite vila şi hotelul - rămâne în aer. Despre Pavel Soane se povesteşte că a fost una din cele mai căutate „călăuze” şi că datorită relaţiilor din poliţie ale socrului său, afacerea, deşi ilegală, i-a mers strună.
„Pentru un singur om trecut peste graniţă, se câştigă între 1500-3000 de euro. Pavel Soane a călăuzit spre Ungaria şi Austria sute de imigranţi clandestini”– ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Iată, deci, un prim indiciu privind provenienţa banilor pentru cele două valoroase construcţii.
O altă chestiune menită să inflameze atmosfera din jurul judecătoarei Soane şi al soţului ei o constituie afirmaţiile câtorva persoane din Oradea care sunt clienţi fideli ai pensiunii „Topaz”, despre faptul că la pensiunea patronată de ei sunt organizate adevărate orgii sexuale.
Swinger este persoana care nu are restricţii în ceea ce priveşte sexul liber, iar swinging-ul denotă obişnuinţa de a schimba partenerii de sex. Subiect aproape „tabu” în România până acum, swinging-ul constă în întâlniri organizate între cupluri care fac sex în diferite moduri, după dorinţele şi fanteziile fiecăruia. Nu există o limită de cupluri/persoane care pot lua parte la swinging! Participanţii nu trebuie să fie neapărat căsătoriţi. Importantă este deschiderea lor către relaţiile cu alte cupluri. Partenerii nu trebuie sa aiba nimic împotrivă dacă unul dintre ei mângâie, săruta sau face sex cu alt participant! Swinging-ul nu constă doar în mersul în locaţii stabilite şi satisfacerea poftelor carnale cu persoane străine, ci şi purtarea de conversaţii, legarea de noi prietenii. În ce priveşte orientarea sexuală, bisexualitatea în rândul femeilor este o practică des întâlnită, mai rară însă în rândul bărbaţilor.
„În anumite cercuri high-life din oraş, dar nu numai, este cunoscut faptul că pensiunea constituie un loc secret de întâlnire pentru cuplurile „swingers”. Datorită faptului că majoritatea sunt persoane cunoscute, „turiştii” preferă să nu fie înregistraţi oficial că ar fi cazaţi acolo. Cuplurile de „swingers” se întâlnesc întâi la bar sau în piscină şi apoi se retrag în camere. Totul se face cu discreţie şi un „neiniţiat” nu realizează ce se petrece. Desigur, patronii ştiu ce se întâmplă, unii dintre participanţi sunt prieteni cu ei! Dacă lista cu clienţii de la „party”-uri ar ajunge în presă, ar izbucni un scandal monstru! Atâta vreme cât la „petreceri” nu se consumă droguri sau alte substanţe interzise, noi nu încălcăm nici o lege! Ne întrebăm însă cu nelinişte dacă nu cumva aceste întâlniri au fost filmate cu camere ascunse, pentru a fi şantajaţi ulterior!”- ne-a declarat unul dintre participanţii la „swingers party”-urile organizate la Pensiunea „Topaz”, care preferă să rămână anonim. Aspectele de mai sus ne-au fost confirmate şi de sursele noastre din cadrul IJP Bihor.
Tupeu de interlop
Am sunat la telefonul familiei Pavel Soane, pe care l-am aflat de la Serviciul Informaţii Unic, 118800, el fiind disponibil şi pe Internet, pe site-ul www.pensiuneatopaz.ro. A răspuns chiar Pavel Soane, care, la precizarea că am dori să vorbim şi cu soţia sa, a replicat că aceasta „nu este acasă”.
În lipsa magistratei, reporterii noştri, care au fost avertizaţi că Soane „este un individ periculos şi cu relaţii”, au purtat cu soţul „judecătoarei două stele” următorul dialog:
„Aţi fost achitat sau condamnat în procesul în care eraţi acuzat că aţi încercat să treceţi fraudulos peste graniţă 10 cetăţeni kurzi, în 2003? Mai aveţi şi alte procese penale pe rol?”
„Nu e adevărat ce s-a scris, că am vrut să trec kurzii peste graniţă! Procesul este încă pe rol!”
„Din ce bani aţi cumpărat terenul de 1700 mp şi aţi construit vila şi pensiunea din Băile Felix?”
„Nu sunt obligat să vă dau vouă raportul!”
„Când a depus dna judecătoare ultima declaraţie de avere?
„Există depusă declaraţia de avere a soţiei pe 2009!”
„Cum se numeşte firma care administrează pensiunea „Topaz” şi cine este administrator?
„Eu sunt administrator al firmei, dar nu sunt obligat să vă spun!”
„Vi s-au semnalat activităţi neobişnuite legate de pensiunea pe care o aveţi în proprietate.
„Ce fel de activităţi? Swinging? Nu cunosc aşa ceva!” a fost răspunsul nervos şi repezit al lui Pavel Soane, care ne-a închis apoi telefonul. Un lucru e clar: la „Topaz”, dacă au fost vreodată organizate „party swingers”, pe viitor nu vor mai fi! Nimeni din cei implicaţi nu mai riscă, după ce chestiunea a ajuns în „ochii” presei!
Codul deontologic al magistratului rămâne ridicol şi aruncat în derizoriu atât timp cât judecătoarea Laura Soane continuă să fie căsătorită cu un individ judecat pentru trafic de persoane, asupra căruia planează bănuiala că a câştigat sune fabuloase din activitatea ilicită pentru care riscă condamnarea într-un proces penal şi la pensiunea căreia se afirmă că s-ar practica orgii sexuale. Părerea unanimă a ziariştilor bihoreni şi a juriştilor pe care i-am consultat este că Soane a fost (sau va fi) scos „basma curată” în dosarul penal legat de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei a celor 10 kurzi datorită relaţiilor din Poliţie şi Justiţie a soţiei şi rudelor sale.
Dorin Vereş
P.S. Acesta e linkul unde poate fi accesată declaraţia de avere a judecătoarei Laura Soane: http://www.csm-just.ro/declaratii_de_avere/Judecatori/Curtea%20de%20Apel%20Oradea/Tribunalul%20Bihor/Tribunalul%20Bihor/Soare%20Laura%20(29122006).pdf
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu